Şbt

Dünya genelinde 130 ülkede kutlanmakta olan Güvenli İnternet Günü etkinliği kapsamında okulumuzda daha güvenli internet kullanımı adı altında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.Okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni  Eraslan İNCE  rehberliğinde  öğrencilerimize Güvenli İnternet Günüyle ilgili  bilgilendirme sunumu  yapıldı.Aynı zamanda okulumuzun yürüttüğü uluslararası eTwinning projeleri kapsamında okulumuz İngilizce öğretmeni Ünsal SAPER rehberliğinde bir pano hazırlanarak  okulumuz genelinde güvenli internet günü ile ilgili farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.Aynı zamanda okulumuz öğretmenlerine yönelik Güvenli İnternet günü ile ilgili eTwinning Live üzerinden online bir etkinlik oluşturduk.

Güvenli internet günü çoçuk ve gençlerin  interneti güvenle kullanmalarını konusunda onları bilinçlendirmek ve onları  internetin yasadışı ve zararlı içeriklerinden korumak amacıyla 1999 yılında AB  Komisyonu bünyesinde oluşturulan güvenli internet programı kapsamında 2004 yılında INSAFE(European  Safer Internet Network) ağı kurulmuş ve güvenli internet günü 2004 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır.Ülkemizde ise güvenli internet günü 2010 yılından itibaren kutlanmaya başlamıştır.

9.eTwinning Ulusal Konferansı Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce bünyesinde hizmet veren  Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından 6-8 Aralık tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildi.

Konferansa  eTwinning İçerik Geliştirme Ekibinde görev alan ve aynı zamanda okulumuzun Avrupa Kalite Etiketi Alan eTwinning projesini temsilen İngilizce Öğretmenimiz Ünsal SAPER katıldı.

3 gün boyunca gerçekleşen konferanslarda paneller,çağrılı konuşmacıların seminerleri ve onlarca atölye çalışması gerçekleşti. Aynı zamanda Avrupa Kalite Etiketi alan okullar stant açarak projelerini tüm katılımcılara sunma imkanı yakaladılar.

eTwinning,Türkiye ve Avrupa'daki okullarda görevli öğretmenlerin sanal okul ortaklıkları kurdukları, derslerini ortak etkinlik ve dijital içeriklerle zenginleştirdikleri, müfredata entegre birçok projeyi geliştirebildikleri en büyük okul ağıdır. Avrupa çapında 630 binden fazla öğretmen, Türkiye'de yaklaşık 150 bin öğretmenin yer aldığı portal,her geçen gün yeni projelere ve güçlü eğitim ortaklıklarının kurulmasına vesile olmaktadır.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun koordinatörlüğünde yürütülen "In Sight In Mind" isimli uluslararası eTwinning  projesi  başarılı bir şekilde tamamlandı. Proje, İtalya Polonya, Norveç, Yunanistan ve Romanya'daki proje ortağı okulların katılımıyla ortaklaşa gerçekleştirildi. Proje, öğrencilerin radikalleşme ve ortak kültürel mirasa yönelik farkındalıklarını arttırmayı ve uluslararası diyalog ve hoşgörü duygusunu güçlendirmeyi hedeflemiştir.

Proje kapsamında öğrenciler karışık uluslararası takımlar eşliğinde kendilerine verilen çeşitli proje görevlerini birbirlerinden farklı web 2.0 araçlarını kullanarak yerine getirmişlerdir. Proje boyunca ortaklaşa pek çok somut ürün ortaya çıkarılmıştır. Sene sonu itibariyle proje kapsamında ortaya çıkarılan ürünler, proje sergisi düzenlenerek okul öğretmen ve öğrencileriyle paylaşılmıştır. Proje, öğrencilere İngilizceyi yaşayarak öğrenme ve bilişim becerilerini geliştirme imkanı sağlayarak; öğrencilerin uluslararası işbirliği ve iletişim becerilerinin gelişmesine katkı sağlamıştır.

Okul Müdürümüz Sayın Ahmet AĞCAOĞLU projeyle ilgili şunları ifade etti: "Bu proje, Avrupa ve Türkiye'nin ortak kültürel mirasının öğrencilerimiz  ve öğretmenlerimiz tarafından tanıtılmasının ve farklı kültürel miraslara sahip gençlerin kaynaşmasının önünde hiçbir engel olmadığını; uluslararası düzeyde hoşgörü ve diyalogun her türlü olumsuzluğu yenebildiğinin en güzel örneği olmuştur."

Proje uluslararası sınıf linki: https://twinspace.etwinning.net/45476/home

Proje web sitesi :https://sightmind.weebly.com