Okulumuzun Polonya, İtalya, Yunanistan ve ülkemizden Kayseri MTAL'in ortaklığında yürütmekte olduğu  "BE INature GEOeCO" isimli eTwinning projesi kapsamında Tokat Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdik.

Erasmus+ projemizin 3. eğitim öğretim ve öğrenme etkinliğini İtalya'nın Regalbuto şehrindeki proje ortağı okulda gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuz Beden Eğitimi öğretmeni Ali Orhan GÜNAYDIN kordinatörlüğünde yürütülen "Her Canlının Hakkı Su" e-Twinning projesi kapsamında 22 Mart dünya su günüiçin okulumuzda pano hazırlayarak öğrencilere farkındalık oluşturduk.

Okulumuzun kurucucu olduğu "DigiTALE of Life" isimli eTwinning projemiz Yunanistan'da 16.sı düzenlenen eTwinning projeleri yarışmasında  16-19 yaş (lise) kategorisinde 1.olarak ulusal ödüle layık görüldü.Projeye ortak okullardan katkı veren tüm öğretmenleri,öğrencileri ve okulumuz İngilizce öğretmeni Ünsal SAPER'i ve projede emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Okulumuz Rehberlik Öğretmeni Gülcan Kansu UZUNÖZ tarafından öğrencilerimize teknoloji kullanımı ve e-güvenlik konularında eğitim verildi. Eğitim okulumuzun Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı alanında gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında öğrencilere teknoloji kullanımı ve internet güvenliği konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı ve bir anket uygulandı.Eğitimin sonunda ise etkileşimli oyunlar oynandı.

Erasmus+ projemizin 2. Eğitim öğretim ve Öğrenme Etkinliğini Yunanisatnın Selanik şehrindeki proje ortağı okulda gerçekleştirdik.

Kas

MEB Mesleki  ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne "eSTEM 4.0" isimli  Erasmus+ projemiz kapsamında  ziyaret gerçekleştirdik.

Ekm

2021 yılı Erasmus Günleri etkinliği kapsamında okulumuzda eSTEM 4.0 isimli Erasmus+ projemize yönelik bir sergi düzenledil.Sergimize Zile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Bayram Polattimur katılım sağladı.Projede yer alan öğrencilerimiz proje faaliyetlerini okul idari personeline,okulumuz öğretmenlerine,öğrencilerimize sunma imkanı elde ettiler.

Eyl

eTwinning projelerinde görev alan öğrencilerimizin eTwinning Ulusal Kaite Etiketleri törenle takdim edildi.

2020-2021 Eğitim öğretim yılında Erasmus+ KA229 projesi kapsamında  başlatılan e STEM 4.0 adlı eTwinning projemiz; İtalya( ISS Fedele Agira ) ,Yunanistan (2nd High School of Agios Athanasios)  ,Turkiye (Zile Fen Lisesi) Türkiye ( Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesi)  okulları ortaklığında yürütülmektedir .Projemiz ,STEM uygulamaları hakkında katılımcıların bilgi sahibi olmasını amaçlamakla birlikte ,öğrencilerimizin de teknolojiyi dijital çağı yakalamada en verimli şekilde kullanmasını hedeflemiştir. 76 öğrenci ve 9 öğretmen katılımıyla uygulanan projemiz,işbirliği içinde çalışma,girişimcilik,sorgulayarak öğrenme gibi pedagojik yaklaşımları da içermektedir.

Okulumuz koordinatörlüğünde yürütülen water literacy adlı eTwinnig projemizin Final webinarını tamamladık. Öğrencilerimize projemizin final sunumunu tamamladık ve öğrencilerimizin görüşlerini aldık.

2020/2021 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun kuruculuğunda yürütülen "DigiTALE of Life"isimli eTwinning projemiz kapsamında 11. sınıf öğrencilerimiz  Ada B.,Beren Ö.,Can K.,Caner Ö.,Ezgi K.Ege Ü.,Sena S.,Görkem Ö. okulumuz idarecilerine ve öğretmenlerine eTwinning proje sunumu yaptılar.

Zile Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali AKYÜZ'ü ve Zile İlçe Milli Müdürümüz Sayın H.Bayram POLATTİMUR'u eTwinning projemiz kapsamında makamlarında ziyaret ettik.

Şbt

Okulumuzun yürüttüğü  e-güvenlik uygulamaları ve güvenli internet kullanımı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar nezdinde Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) girişimi olan  e-Güvenlik (Bronz) Etiketimizi aldık.

eGüvenlik Etiketi uluslararası geçerliliği olan ve  okullara prestij ve öncelik kazandıran  bir etikettir.eGüvenlik Etiketimiz 2022 Temmuz ayına kadar geçerlidir.

Şbt

Güvenli internet kullanımı kapsamında öğrencilerimize yönelik internetin güvenli kullanımı ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bir webinar organize ettik.Okulumuz 11 A sınıfından Didem Emre ve Toygu isimli öğrencilerimiz egüvenlikle ilgili hazırladıkları sunumu eğitime katılan  öğrencilerimizle paylaştılar.