Öğretmenlerimize yönelik "FCL-Geleceğin Sınıfı Laboratuvarında Yenilikçi Eğitim Uygulamaları" isimli hizmetiçi eğitimi gerçekleştirdik.

Avrupa Okul Ağı MenSI projesi kapsamında 12/14 Aralık 2022 tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenen "Yenilikçi Öğrenme Alanlarında Aktif Öğrenme"isimli çalıştaya katıldık.

Tokat İli Erasmus+ Okul Eğitimi 2021 Hareketliliği kapanış programı gerçekleştirildi.

Ekm

Erasmus+ projesi kapsamında  İngilizce Öğretmenimiz Ünsal SAPER ve öğrencilerimiz Beril P.,Beyza Z. , Elif A. ve Emine  Ş. 17/21 Ekim 2022 İtalya'nın Terni şehrindeki ortak okul ev sahipliğinde organize edilen Öğrenci Grup Hareketliliği etkinliğine katıldılar.

Ekm

15 Ekim 2022 tarihinde Tokat il merkezinde organize edilen ErasmusDays etkiliğine katılarak yerel düzeydeki katılımcılaraöğretmen ve öğrencilere Erasmus+ projelerimizin tanıtımını yaptık.

Ağu

Okulumuzda kurduğumuz ve akredtasyon alarak Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet)Uluslararası Öğrenme Laboratuvarları ağına dahil olan Geleceğin Sınıfı Laboratuvarımız (ZFL) kapsamında yaptığımız çalışmalardan dolayı Milli Eğitim  Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürümüz  Sayın Ertuğrul KARALAR ve FCL Türkiye Koordinatörü Sayın Sümeyye Hatice ERAL imzalı teşekkür belgesi bizleri onurlandırdı.

Ağu

2021/2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda yürütülen 5 farklı eTwinning projemiz eTwinning Ulusal Kalite Etiketi aldı.

Tem

FCL sınıfımız, (ZFCL), Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) tarafından koordine edilen MenSI(Okul Geliştirme için Mentorluk) projesi kapsamında FCL öğrenme alanındaki iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla  Avrupa geneli  seçilen 10 öğrenme laboratuvarından  biri oldu.

Tem

Tokat Zile Fen Lisesi Geleceğin Sınıfının Tasarlama(FCL) açılışını gerçekleştirdi.

Genel Müdürlüğümüz uhdesinde, Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Geleceğin Sınıfını Tasarlama (Future Classroom Lab-FCL) Projesi kapsamında, Tokat Zile Fen Lisesi'nde yerel imkanlarla Geleceğin Sınıfı olarak kurulan ZFCL'nin 14 Haziran 2022 tarihinde açılışı yapıldı.Okulumuzun FCL sınıfı (ZFCL) Avrupa Okul Ağı(European Schoolnet)tarafından belirlenmiş olan kriterleri karşılayarak akreditasyon aldı ve  European Schoolnet Uluslararası  Öğrenme  Laboratuvarları ağına dahil olmaya hak kazanmıştır.

Türkiyedeki Fen Liseleri arasında İlk ve Tek oaln Laboratuvarımızı okulumuza ve  ilçemize kazandıran Başta ingilizce öğretmenimiz Ünsal SAPER, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Bayram POLATTİMUR ve   tüm Emeği Geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.

FCL sınıfımızın web sitesi: https://zilefenlisesifcl.weebly.com

May

Güvenlik haftası kapsamında trafik polisleri gelerek  öğrencilerimizi güvenlik  konusunda bilgilendirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Okul Müdürü Ümit KARSLI

May

9 Mayıs eTwinning günü kapsamında ilçemizde yapılan eTwinnig etkinliğinde okulumuzun kuruculuğunu yaptığı "Her Canlının Hakkı Su" ulusal projesi ile yer aldık. Tanıtımda İlçe Kaymakamımız başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz yanı sıra okul müdürlerimiz öğrencilerimiz ve halkımız yer aldı. Projemiz katılımcıların ilgisini ve beğenisini kazandı.

May

Okulumuzun kurucusu olduğu "genETHICS" siimli  eTwinning projemizin İlçe sergisini 9 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirdik.

May

genETHİCSH Adlı etwinnig Projemizin Okul sergisini 5-6 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirdik.

22 Nisan Dünya Günü sebebiyle okulumuzun doğa temalı yürütmekte olduğu  eTwinning projeleri kapsamında doğa yürüyüşü  organize ederek  doğada  çeşitli etkinlikler organize ettik.